SIIRTO – rekisteri

Tarkista vastuukunta

Mitä haluat tehdä?

Tietoa rekisteristä

SIIRTO-rekisteri on ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen toteuttama siirtoasiakirjojen tietojen tallentamisen järjestelmä. Tietojen tallennusvelvollisuus perustuu vuonna 2022 voimaan astuneeseen jätedirektiivin muutokseen. Usein kysytyt kysymykset ja kirjautumisohjeet

Uutisia

19.9.2023

Hakunäkymään lisätty toiminnallisuuksia

  • Siirtoasiakirjoja voi suodattaa nyt sekä siirron alkamis- että päättymispäivämäärän mukaan päivämäärärajauksella.

Yrityksien suomi.fi kirjautumista päivitetty

  • Sovellukseen voi nyt kirjautua ilman erillistä suomi.fi valtuutusta käyttäjän ollessa toiminimen omistaja tai osakeyhtiön toimitusjohtaja.

22.8.2023

Hakunäkymään lisätty toiminnallisuuksia

  • Siirtoasiakirjoja voi nyt suodattaa siirron alkamis- ja päättymiskunnan mukaan
  • Siirtoasiakirjojen tietoja listaavaan taulukkoon saa nyt näkyviin jätteen tuottajan/haltijan yhteystiedot. Nämä saa esille 'Valitse sarakkeet'-nappulan listasta.

23.5.2023

Kuntien käyttöoikeudet muuttuvat

  • 'Suomen sisäisten jäte-erien tietojen ilmoittaminen' valtuudella näkee 10.7. eteenpäin vain tiedot jätesiirroista, joissa kunta on y-tunnuksellaan osallisena tuottajana, kuljettajana tai vastaanottajana. Valtuudella ei 10.7. eteenpäin näe enään kaikkia kunnan alueen siirtoja.
  • 'Suomen sisäisten jäte-erien tietojen katselu' valtuudella näkee 10.7. eteenpäin vain tiedot jätesiirroista, joissa kunta on y-tunnuksellaan osallisena tuottajana, kuljettajana tai vastaanottajana. Valtuudella ei 10.7. eteenpäin näe enään kaikkia kunnan alueen siirtoja.
  • 'Suomen sisäisten saostus- ja umpisäiliöliete-erien tietojen katselu' valtuudella näkee tästä hetkestä eteenpäin oman kunnan lisäksi kaikki tiedot jätesiirroista, jotka tapahtuvat kunnissa, joiden jätehuoltoviranomaisen tehtävistä käyttäjän valtuuttaja vastaa.
  • 'Suomen sisäisten saostus- ja umpisäiliöliete-erien tietojen katselu' valtuudella näkee 10.7. eteenpäin vain tiedot jätesiirroista, jotka tapahtuvat kunnissa, joiden jätehuoltoviranomaisen tehtävistä käyttäjän valtuuttaja vastaa.
  • Uudella 'Suomen sisäisten jäte-erien viranomaisvalvonta' valtuudella näkee siirtoasiakirjojen tiedot jätesiirroista, jotka alkavat tai päättyvät sellaisten kuntien alueella, joiden ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävistä käyttäjän valtuuttaja vastaa.
  • Voit tarkastella kuntien vastuuviranomaisia yläpalkin 'Tarkista vastuukunta' linkin takaa. Mikäli taulukossa on virheitä, pyydämme ilmoittamaan niistä Suomen ympäristökeskukselle sähköpostitse osoitteeseen siirtorekisteri-tuki@syke.fi. Muutospyynnön yhteydessä on esitettävä todiste vastuukunnan muuttumisesta (esim. lautakuntasopimus, kokouspöytäkirja tai kuvakaappaus ja linkki nettisivulle).