SIIRTO – rekisteri

Tarkista vastuukunta

Mitä haluat tehdä?

Tietoa rekisteristä

SIIRTO-rekisteri on ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen toteuttama siirtoasiakirjojen tietojen tallentamisen järjestelmä. Tietojen tallennusvelvollisuus perustuu vuonna 2022 voimaan astuneeseen jätedirektiivin muutokseen. Usein kysytyt kysymykset ja kirjautumisohjeet

Uutisia

6.2.2024;

SIIRTO-rekisterikoulutus ELY-keskusten valvojille pe 15.3.2024 klo 9-11.

  • Järjestämme SIIRTO-rekisteristä erityisesti ELY-keskusten valvojille suunnatun koulutuksen perjantaina 15.3.2024 klo 9-11. Tilaisuus järjestetään Teams:in kautta ja ilmoittautumislomakkeessa on mahdollisuus jättää ennakkokysymyksiä. Myös itse tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuudesta tehdään tallenne. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään ti 12.3.2024 mennessä osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/ae7b0824-fb03-43bb-85e2-66a71d834b26?displayId=Fin3017058 Linkki tapahtumaan lähetetään lähempänä. Linkki tallenteeseen ja muihin materiaaleihin tulevat jälkeenpäin saataville SIIRTO-rekisterin sivuille https://www.siirtorekisteri.fi sekä https://www.ymparisto.fi/fi/luvat-ja-velvoitteet/jatteiden-kerays-kuljetus-ja-valitys-suomen-sisalla

Häiriöitä suomi.fi kirjautumisessa keskiviikkona 7.2 kello 7-9 ja lauantaina 10.2 kello 7-14:30.

  • Kirjautuminen yrityksen puolesta ei välttämättä toimi edellä mainituilla aikaväleillä johtuen suomi.fi puolen huoltotöistä.

Sovellukseen on tehty päivityksiä liittyen kotitalouksiin, yrityksiin, jätekoodeihin ja listanäkymän ulkoasuun.

  • Kotitalouksien osoitteet voivat nyt sijaita ulkomailla, jos Suomessa sijaitsevan kotitalouden omistajan päätoiminen asuinpaikka on ulkomailla.
  • Jätteen haltijana voi nyt toimia myös y-tunnukseton yhteisö (esim. osakaskunta, hoitokunta).
  • Uusia jätekoodeja (mm. POP-koodeja) on nyt lisätty ja olemassaolevien koodien tekstejä korjattu vastaamaan päivitettyä JTT-koodistoa.
  • Listanäkymän harvemmin käytetyt suodattimet on nyt piilotettu oletuksena. Ne saa näkyviin "Näytä enemmän suodattimia"-nappulalla.

2.1.2024;

SIIRTO-rekisteristä järjestettiin infotilaisuus 10.11.2023.

  • Tilaisuuden tallenne ja muut materiaalit ovat saatavilla Ajankohtaista SIIRTO-rekisterissä -osiossa osoitteessa: https://www.ymparisto.fi/fi/luvat-ja-velvoitteet/jatteiden-kerays-kuljetus-ja-valitys-suomen-sisalla

5.12.2023;

Listanäkymään lisätty sarakkeet jätteen haltijan, siirron alkupisteen ja siirron päätepisteen osoitteille ja postinumeroille.

  • Listanäkymän taulukkoon on lisätty erilliset sarakkeet jätteen haltijan, siirron alkupisteen ja siirron päätepisteen osoitteille ja postinumeroille. Tarpeettomat sarakkeet voi piilottaa 'Valitse sarakkeet' nappulan kautta.

Listanäkymään lisätty mahdollisuus hakea siirron alku- ja päätepisteen osoitteilla ja osoitteiden yhdistelmillä.

  • Listanäkymään on lisätty mahdollisuus hakea siirron alku- ja päätepisteen osoitteilla ja osoitteiden yhdistelmillä. Haussa voi käyttää paikan osoitetta, postinumeroa ja kuntaa.
Lisää uutisia